Actualitate

Armata rusă a preluat controlul în Kazahstan

În baza informațiilor apărute pe rețelele de socializare în ultimele zile, se poate stabili modul în care trupele ruse din cadrul Forțelor de menținere a păcii ale OTSC au fost dispersate în Kazahstan și au preluat controlul asupra unor obiective strategice și localități de pe teritoriul țării.

Astfel, subunitățile din cadrul Diviziei 98 Desant-Asalt – Ivanovo asigură controlul unor puncte strategice din capitala Kazahstanului, între care se află aeroportul internațional Nur-Sultan, sediul Statului Major General al Forțelor Armate și clădirea cu 22 de etaje a centrului de televiziune Kazmedia.

Structurile Brigăzii 45 Destinație Specială (Spetsnaz) – Kubinka au fost dislocate în sud-estul Kazahstanului. Acestea controlează aeroportul internațional Almatî (Alma-Ata), Statul major al Sistemului întrunit de apărare antiaeriană ale Federației Ruse și Kazahstanului (Almatî) și al treilea oraș ca mărime din Kazahstan, Shymkent, unul dintre cele mai puternice centre industiale din țară (1,1 milioane de locuitori), inclusiv Baza 602 Aeriană din localitate.

Subunitățile Brigăzii 31 Desant-Asalt – Ulyanovsk au fost dislocate în partea de est a Kazahstanului. Acestea au preluat controlul asupra localității Ust-Kamenogorsk și a instalațiilor societății Kazatomprom, compania nucleară națională din Kazahstan, cel mai mare producător din lume de uraniu natural.

În plus, Forțele pentru Operații Speciale ale Federației Ruse asigură protecția Palatului prezidențial din Nur-Sultan, Băncii Centrale și Comitetului de Securitate Națională din Kazahstan.

La rândul său, Batalionul 414 Infanterie Marină al Flotilei din Marea Caspică a preluat controlul asupra portului Aktau (Shevchenko) din sud-vestul Kazahstanului.

Avioanele militare ruse continuă să aducă trupe în Kazahstan
Avioanele militare de transport ale Federației Ruse continuă să transfere în Kazahstan militari din cadrul contingentelor de menținere a păcii ale statelor membre OTSC, precum și tehnica din dotarea acestora.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții ruși, în ultima perioadă, podul aerian format între Federația Rusă și Kazahstan este asigurat cu 70 de avioane Il-76MD și cinci aeronave An-124.

După ce anterior avioanele rusești au transferat în Kazahstan contingentul Forțelor Armate ale Republicii Belarus, în ultimele ore a fost finalizat transportul militarilor din Armenia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *