ActualitateExterne

armata rusă atacă puternic pe toată linia frontului, folosind aviația pentru a-și susține asalturile

Ocupanții ruși atacă pe toată linia frontului și folosesc aviația pentru a-și susține asalturile, iar în ultimele 24 de ore au avut loc 71 de ciocniri pe front între trupele ucrainene și cele ruse, potrivit unui comunicat de marți dimineață publicat de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Inamicul a lansat 8 rachete și 93 de lovituri aeriene, a efectuat 126 de atacuri cu sisteme cu rachete asupra pozițiilor trupelor noastre și a zonelor populate. Noaptea, invadatorii ruși au atacat din nou Ucraina, folosind 10 vehicule aeriene fără pilot de tip „Shahed”. 9 UAV-uri de atac au fost distruse de forțele și mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei”, se arată în informare.

Rușii au bombardat cu artilerie peste 120 de așezări din regiunile Cernihiv, Sumi, Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Dnipro, Herson și Mikolaiv.4

Situația din zonele fierbinți:

Pe direcția Liman, soldații ucraineni au respins 9 atacuri ale ocupanților în așezarea Terna din regiunea Donețk, unde rușii, cu sprijinul aviației, au încercat să spargă apărarea trupelor ucrainene.

În direcția Bahmut, militarii ucraineni au respins 18 atacuri în zonele așezărilor Bilogorivka, regiunea Lugansk; Spirne, Ivano-Daryivka, Bohdanivka, Ivanivske, Klishchiivka, Chasiv Yar din regiunea Donețk, unde rușii, cu sprijinul aviației, au încercat să-și îmbunătățească poziția tactică.

În regiunea Avdiivka, apărătorii au respins 10 atacuri în zonele așezărilor Berdichi și Pervomaiske din regiunea Donețk, unde ocupanții au încercat să elimine unitățile ucrainene din liniile ocupate.

Pe direcția Novopavlivskyi, Forțele de Apărare continuă să-i respingă pe ruși în zonele așezărilor Georgiivka, Novomykhailivka, Velyka Novosilka și Urozhaine din regiunea Donețk, unde invadatorii au încercat să spargă apărarea forțele armate de peste 25 de ori.

În direcția Herson, rușii nu renunță la intenția de a elimina unități ucrainene din capetele de pod de pe malul stâng al Niprului – au atacat pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei de 4 ori pe zi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. O fi bine si cu atatea stiri despe Ucraina, dar mai mult ma intereseaza despe noi si stiri de-astea nu dati. Ce o face pe Maia Sandu sa fie atat de bataioasa in raport cu Rusia ? Ma gandesc ca in vizitele facute a primit garantii de securitate de la SUA, de la Macron si de la Johannis. In lipsa de astfel de informatii, mai comentam si noi aiurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *