CSI / Rusia

Armata rusă din Energodar plătește localnicilor pentru a-i înscrie la un referendum privind crearea unei „republici populare” în Zaporojie

Armata rusă din Energodar oferă 10.000 de ruble locuitorilor locali, scrie Hromadske cu referire la Forțele de Apărare Teritoriale din Zaporojie. Probabil că în acest fel soldații le „cumpără” datele pașapoartelor, pentru ca ulterior să le noteze ca participanți la referendumul pentru crearea unei „republici populare”.

Energodar este un oraș din partea de nord-vest a regiunii Zaporojie a Ucrainei, care se află sub controlul trupelor ruse din martie. Pe 2 aprilie, localnicii au organizat un miting împotriva ocupației ruse, care a fost dispersată de armata rusă cu grenade „sonice” Mai mulți locuitori ai orașului au fost internați la spital cu răni grave și arsuri.

Planul Moscovei de crearea „republicilor populare” și a „autorităților” de ocupație în teritoriile ocupate de Rusia a devenit clar la sfârșitul lunii martie. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, autoritățile ruse selectează deja angajați ai forțelor de ordine, procurorilor și instanțelor, care ulterior pot fi trimiși în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *