Actualitate

Armata rusă din regiunea transnistreană efectuează noi exerciții militare

„Armata a realizat următoarea etapă din cadrul exercițiilor antiteroriste – evacuarea cetățenilor. Soldații ruși și forțele de securitate transnistrene au lucrat rapid și fără probleme”, informează Novostipmr.

„Scopul exercițiului a fost nu numai de a dezvolta interacțiunea dintre structurile de putere, dar și de a testa capacitatea de a sprijini populația în caz de amenințare teroristă”, a declarat șeful GOTR, colonelul Dmitri Zelenkov.

În urma exercițiului comun, GOTR a transmis o scrisoare Ministerului Apărării din Rusia, în care s-a cerut extinderea personalului spitalului militar rus din Tiraspol.

Militari ai Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), alături de soldați din cadrul așa-zisului ”minister al apărării” de la Tiraspol, s-au antrenat la începutul lunii august în cadrul unor exerciții militare de combatere a terorismului. Participanții la exerciții au identificat și au anihilat „o gașcă de extremiști înrădăcinați pe malurile Nistrului”, iar pentru acțiuni „au fost mobilizate vehicule blindate care să traverseze râul și să transporte infanterie”.

Teroriștii au fost luați cu asalt cu blindate și parașute, s-a tras asupra lor cu mitraliere și în cele din urmă au fost anihilați, scrie agenția din regiunea separatistă a Republicii Moldova.

„Armata rusă este una dintre cele mai importante din lume. Forțele armate din Transnistria au posibilitatea să câștige experiență de la aceasta în cadrul exercițiilor și să o folosească pe viitor”, a declarat așa-numitul ”ministrul adjunct al apărării”, Alexander Donika.

Unităţile de transport blindat pentru trupe cu însemnele Forţelor de Menţinere a Păcii au stârnit îngrijorarea autorităților de la Chișinău.

„Nimeni nu ne-a anunțat cu privire la aceste aplicații, nu se cunoaște care este scopul lor, nu se cunoaște ce vor să facă acolo și unde se duc. Au pus pe ei că sunt forțe de menținere a păcii dar, în realitate, nu sunt. Noi l-am convocat pe atașatul militar rus la Ministerul Apărării pentru explicații. Vom vedea ce ne va spune”, a declarat ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru. 

infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *