Actualitate

Armata rusă nu a reușit să distrugă nicio instalație HIMARS a Ucrainei

În timpul războiului împotriva Ucrainei, armata rusă nu a reușit să distrugă nici măcar o singură instalație HIMARS folosită de forțele armate ucrainene. Acest lucru a fost raportat de Politico, citând un reprezentant al Ministerului american al Apărării.

În total, Ucraina a primit 20 de unități HIMARS de la SUA, iar alte 18 urmează să fie livrate ca parte a unui nou pachet de arme. Aceasta este o achiziție pe termen lung, care ar putea dura până la doi ani. Ultimul transport, care a inclus patru unități HIMARS, a ajuns în Ucraina la 12 octombrie.

Ministerul rus al Apărării a raportat în repetate rânduri despre distrugerea MLRS-urilor americane. Numai în luna septembrie au avut loc cel puțin trei astfel de “distrugeri”. La 3 septembrie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov, a anunțat eliminarea unei instalații HIMARS în apropiere de Kostyantynivka, în regiunea Donețk. La 9 septembrie, Rusia ar fi distrus un alt tun lângă Chervonyi Donets, în regiunea Harkov, iar la 25 septembrie a distrus unul în regiunea Mykolayiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *