CSI / Rusia

Armata rusă refuză să redeschidă investigaţia asupra morţii a 159 soldaţi ruşi ucişi în Ucraina

Un reprezentant al Comisiei pentru drepturile omului a Kremlinului, Serghei Krivenko, a solicitat procurorului militar să ancheteze moartea militarilor ruşi după ce a constatat o rată anormal de mare a mortalităţii în a doua jumătate a anului 2014, când conflictul a escaladat în estul Ucrainei.

Deşi Rusia a negat implicarea în conflict, oficialii occidentali şi guvernul ucrainean de la Kiev au susţinut că Moscova a desfăşurat trupe pentru a lupta alături de separatiştii pro-ruşi în regiune.

O sută opt soldaţi ruşi au murit în ultimele şase luni ale anului 2014, conform scrisorii pe care Krivenko a trimis-o procurorului militar, şi care a fost obţinută de RBC. În 80 la sută din cazuri, a notat el, nu există informaţii clare despre modul în care aceştia au murit.

Procurorul militar şef a respins cererea lui Krivenko de a redeschide investigarea moartea lor, a relatat RBC, susţinând că ancheta iniţială nu a relevat încălcări sau cazuri de nerespectare a legilor de protecţie a soldaţilor şi a familiile lor. 

sursa: epochtimes.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *