RăzboiUcraina

Armata ucraineană anunță că a doborât 47 din 55 de rachete lansate de Rusia în această dimineață asupra Ucrainei

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 47 din 55 de rachete câte a lansat joi dimineaţa, 26 ianuarie, Rusia asupra Ucrainei, a anunţat comandantul şef al forţelor armate ucrainene Valeri Zalujnîi, potrivit AFP şi Agerpres.

Apărarea antiaeriană a ”distrus 47 de rachete de croazieră dintre care 20 în zona capitalei” Kiev, a indicat Zalujnîi pe canalul său de Telegram. În total, ruşii au efectuat 55 de tiruri cu rachete lansate din aer şi de pe mare, a mai adăugat el.

În atacul de astăzi, Moscova a utilizat racheta hipersonică Kh-47 Kinjal, printre alte tipuri, a specificat generalul Valeri Zalujnîi. Conform UNIAN, ocupanții ruși au mai lansat rachete de tipul Kh-101, Kh-555, Kalibr şi Kh-59.

În plus, trei din patru rachete ghidate Kh-59 nu şi-au atins ţinta, a mai adăugat Zalujnîi.

”Obiectivul ruşilor rămâne neschimbat: de a pune presiune psihologică asupra ucrainenilor şi de a distruge infrastructura critică”, subliniază el. ”Dar nu vor putea să ne înfrângă!”, afirmă generalul ucrainean în aceeaşi postare.

Joi dimineața, avioane de luptă ruseşti au efectuat noi lovituri cu rachete la o oră de vârf, asupra Ucrainei, la câteva ore după un atac masiv cu drone în cursul nopţii.

Administraţia militară a Kievului a informat anterior că ”peste 15 rachete de croazieră” ruseşti au vizat oraşul, adăugând că toate au fost doborâte, conform AFP şi Reuters, care nu au reuşit să verifice în mod independent această informaţie.

O rachetă a lovit o clădire nerezidenţială dintr-un cartier din Kiev, făcând un mort şi doi răniţi, potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, a transmis postul de televiziune ucrainean Kanal 24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *