CSI / RusiaRăzboiUcraina

Armata ucraineană anunță că a înregistrat noi succese în apropiere de oraşul Bahmut

Armata ucraineană a anunţat că a înregistrat noi succese în apropiere de oraşul Bahmut aflat sub controlul rus în regiunea estică Doneţk, informează Agerpres.

”În zona Klişciivka, ei (soldaţii ucraineni) au avut un succes parţial şi îşi consolidează poziţiile cucerite”, a anunţat vineri, 7 iulie, purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Andrii Kovalev, potrivit unui comunicat.

Klişciivka, localitate la sud-vest de oraşul Bahmut, este situată pe un teren ceva mai înalt şi important pentru desfăşurarea luptelor, însă, potrivit unor surse ruse, ucrainenii nu au putut să-l captureze până acum.

De asemenea, armata ucraineană exercită presiune asupra trupelor ruse la nord de Bahmut, adaugă comunicatul.

Purtătorul de cuvânt al forţelor militare ucrainene din Estul ţării, Serhii Cerevatîi, a spus la televiziune că unităţile ucrainene au reuşit să mute linia frontului cu 1 kilometru.

Vă amintim că oraşul Bahmut a fost ocupat de ruși în luna mai, după luni de lupte. Oraşul, care avea înainte o populaţie de peste 70.000 de locuitori, a fost distrus complet în timpul luptelor.

Ucraina se apără de peste 16 luni în faţa invaziei declanşate asupra sa de Rusia. La începutul lui iunie, trupele ucrainene au început o contraofensivă, însă progresele sunt lente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *