Război

Armata Ucrainei a neutralizat parțial atacul rusesc cu drone și rachete, dar altele au lovit puternic instalații energetice

Luni, 2 ianuarie, armata ucraineană a transmis că a doborât mare parte din dronele şi rachetele lansate de Rusia într-un nou atac aerian masiv asupra infrastructurilor critice ale Ucrainei în noaptea de duminică spre luni, atac urmat de noi pene de curent, mai ales în capitala Kiev, relatează agenţiile Reuters, EFE și Agerpres.

”Forţele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au distrus în total 39 de drone pe care forţele ruse le-au lansat contra Ucrainei, precum şi doua UAV-uri (drone de recunoaştere) de tipul Orlan-10 şi o rachetă ghidată cu lansare aeriană de tipul Kh-29, în noaptea de 1 spre 2 ianuarie 2023”, a comunicat armata ucraineană.

Ea nu a precizat, sau nu este cunoscut, numărul total al dronelor şi rachetelor ruseşti folosite în acest nou raid. De asemenea, și alte surse ucrainene confirmă că unele au lovit instalaţii electrice, alte drone şi rachete sau bucăţi din acestea după doborârea lor au lovit şi clădiri civile, iar cel puţin o persoană a fost rănit la Kiev.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a confirmat într-un mesaj pe Telegram că ”ocupanţii ruşi au lansat un atac pe scară extinsă cu drone kamikaze iraniene Shahed-131/136”.

„Instalaţii ale infrastructurii energetice au fost avariate în atacul nocturn asupra capitalei. S-a recurs la întreruperi de urgenţă ale furnizării energiei în oraș”, a semnalat Kliciko.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *