Externe

Armele nucleare nu trebuie să cadă în mâini greșite – cancelarul german

Karl Nehammer, cancelarul federal austriac, comentând evenimentele din Rusia, a subliniat importanța de a preveni ca armele nucleare să ajungă în mâini greșite.

El a făcut aceste declarații în cadrul “Forumului European” de la Göttweig.

“Armele nucleare nu trebuie să cadă în mâini greșite”, a spus el. Cancelarul german a adăugat că este în contact cu colegii săi din UE.

În plus, a spus el, serviciile de informații occidentale analizează în mod constant situația din Rusia.

În seara zilei de 23 iunie, liderul PMC Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că 25.000 dintre mercenarii săi ar fi mers pentru a “restabili justiția”.

În dimineața zilei de 24 iunie, Prigozhin a declarat că a preluat controlul instalațiilor militare din Rostov pe Don, inclusiv al aerodromului, mergând “la Moscova”. Mercenarii PMC Wagner au preluat, de asemenea, facilități militare din Voronej.

Vladimir Putin a declarat, într-un discurs de urgență, că Rusia este angajată într-o “luptă pentru supraviețuire” și că există o încercare de “organizare a unei insurgențe” în țară.

Serviciile secrete britanice au declarat că evenimentele au reprezentat cea mai serioasă provocare din ultima vreme la adresa Rusiei ca stat.

O serie de lideri europeni au declarat că urmăresc îndeaproape evoluțiile din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Uite cine ne explica, Karl Nehammer, iubitorul asta de rusi ! Sa stea linistit, ca la cati bani rusesti a lins asta, sigur nu-l ataca nimeni. Se gaseste un cacanar austriac sa ne explice cum sta treaba, el, care e prieten Putin ! Mai lipseste Victor Orban sa ne dea lectii.

  2. Uăi „ziariștilor” scrieți alandala precum și gândiți. Hotărâți-vă ce cancelar e Nehamer ăsta: al Austriei sau al Germaniei??? La voi se pare că e totuna. Ce mi-e poporul sovieitc ce mi-e „națiunea civică moldovenească”. Tăt normal șî bravo! Vai de capul ei „națiune” dacă niște unii, formatori de opinie, nu sunt în stare să înțeleagă ce scriu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *