Vedete

Artiştii, alături de Georgeta Voinovan

Ideea de a organiza un asemenea spectacol aparţine unui grup de iniţiativă din care fac parte Aura, Nona Marian şi alte colege ale interpretei.
Amintim că, la începutul lunii august, Georgeta Voinovan a văzut moartea cu ochii în timp ce se întorcea de la o nuntă din Drochia, la care a cântat. Accidentul s-a produs lângă satul Ratuş, raionul Criuleni. Unul dintre cauciucurile autoturismului în care se afla vedeta a explodat, maşina derapând cu putere de pe şosea. Artista s-a ales cu o fractură la coloana vertebrală şi a fost internată în Secţia de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă din Chişinău.

Aura: „Are şase copii şi, ţintuită la pat, nu se va descurca”

„Când am vizitat-o la spital, medicii mi-au spus că ea va fi imobilizată mai bine de jumătate de an, ne povesteşte interpreta de muzică uşoară Aura. „Ştiind că are şase copii, dintre care doi gemeni de numai şapte luni, i-am propus să organizăm un concert de binefacere. Atunci, Georgeta n-a fost prea entuziasmată de această idee. Mai târziu, am mers acasă la ea împreună cu Nona Marian. Am văzut că-i este foarte greu, fiind ajutată doar de mama sa. Mi-am dat seama că are nevoie de ajutor financiar pentru recuperare fizică, pentru copiii mari, care fac facultatea, şi pentru cei care urmau să meargă la şcoală. M-am gândit că, de una singură, nu se va descurca şi am revenit la ideea de a organiza un concert de binefacere. I-am spus că sunt sigură că toţi colegii vor reacţiona la această iniţiativă. I-am mai zis că va fi un concert nu pentru a stoarce lacrimi, ci unul pe o notă pozitivă, majoră, fiindcă aşa ceva se poate întâmpla cu orişicine şi ar fi binevenit un sprijin. Am numit concertul „Alături de tine”. Chiar şi spotul publicitar l-am făcut mai liric, chemarea fiind: „Fii alături de noi!”. Am sensibilizat şi publicul să contribuie la această binefacere. Interpreţii au reacţionat prompt. Acum, mulţi ne sună şi ne întreabă de ce nu i-am anunţat şi pe ei, că vor veni neapărat. Aceasta m-a bucurat mult şi vă spun de ce. Noi, interpreţii, cântăm la foarte multe concerte de binefacere, uneori neştiind unde se duc banii. Acesta va fi primul concert de binefacere, la care interpreţii vor veni să susţină un coleg de-al nostru. Ne-au sprijinit în acest sens posturile de radio şi de televiziune, care ne-au acceptat gratis spotul publicitar. Şi administraţia Filarmonicii ne-a oferit sala gratis. În timpul concertului, vom face o legătură on-line cu Georgeta. Costul biletelor va fi mai mult simbolic – 100 de lei”.

În cadrul concertului vor evolua Ion Suruceanu, Nelly Ciobanu, Geta Burlacu, Vitalie Dani, Anişoara Puică, Constantin Moscovici, Nona Marian, Costy Burlacu, Corina Ţepeş şi alţii, formaţiile „Acord” şi „ProBahus”. În calitate de prezentatori se vor produce Andrei Porubin şi Sergiu Bezniţchi.

Nelly Ciobanu: „Şi a face un bine este o artă”

Interpreta Nelly Ciobanu ne-a spus că a acceptat cu plăcere să participe la acest concert. „Suntem artişti şi lumea nu ştie cât de greu ne poate fi uneori dincolo de cortină. Cred că trebuie să punem umărul ca s-o ajutăm acum pe Georgeta, pentru că nu în zadar se spune: bine faci, bine ajungi. Fireşte, mijloacele financiare care vor fi adunate în urma acestui concert nu vor fi suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile suportate de Georgeta. Tocmai de aceea, cred că ar fi cazul să se implice şi oamenii de afaceri, să urce pe scenă şi să facă un gest frumos pentru o artistă, care, deşi iese mai puţin în scenă, continuă să scrie muzică pentru alţii – de la copii până la maturi. Ne bucură faptul că Georgeta e destul de optimistă, chiar dacă acum îi este nespus de greu. Noi, artiştii, am făcut întotdeauna gesturi de binefacere şi de ce să nu fim acum alături de o colegă? A face un bine este o mare artă”.
Şi noi, ziariştii de la TIMPUL, suntem alături de Georgeta Voinovan. Îndemnăm toţi oamenii de bună-credinţă că pună umărul pentru a o ajuta în aceste clipe grele pentru ea. Le-am sugerat colegilor artistei să deschidă şi un cont special, ca toţi cei care doresc să poată fi alături de Georgeta Voinovan.
În prezent, cântăreaţa, imobilizată în ghips pentru a nu suprasolicita coloana, lucrează la un „Abecedar”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *