Integrare Europeană

Artur Michalski: Semnarea Acordului de Asociere Moldova-UE e un fapt serios şi simbolic

De această părere este ambasadorul Republicii Polonia la Chişinău, Artur Michalski. Oficialul consideră că acum este necesar ca în Republica Moldova să se implementeze acele reforme care se regăsesc în Acordul de Asociere.

Opiniile au fost exprimate în cadrul în cadrul dezbaterii publice cu tema „Moldova după Vilnius şi Riga: oportunităţi şi provocări pentru următoarea destinaţie”, din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, organizată de Agenţia de presă IPN şi Radio Moldova.

Artur Michalski a declarat că Republica Moldova a realizat anumite reforme şi a obţinut şi succese pe cale integrării europene, cel mai important fiind regimul liberalizat de vize. Totodată, în opinia ambasadorului, mai trebuie să se muncească pentru implementarea Acordului de Asociere.

„Mai înainte Moldova era o istorie de succes, nu pot să zic că acest fapt se amână. Totuşi, sunteţi singura ţară (din Parteneriatul Estic – n.r.) care se bucură de regimul liberalizat de vize, deocamdată. Însă au fost şi multe nereuşite”, a subliniat ambasadorul.

Diplomatul a menţionat că statele Uniunii Europene pot fi doar buni sfătuitori pentru Republica Moldova şi-i pot arăta posibilităţile de dezvoltare, însă, reformele ar trebuie să fie realizate la iniţiativa celor de la Chişinău. În opinia diplomatului, doar în aceste circumstanţe cetăţenii îşi vor recăpăta încrederea în guvernare. Ambasadorul consideră că încrederea în conducere a scăzut din lipsa reformelor reale.

Ambasadorul Poloniei la Chişinău spune că Republica Moldova trebuie să continue reformele stipulate în Acordul de Asociere şi să stabilească mai multe relaţii infrastructurale cu ţările UE.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *