Femeia

Aruncă bagajele vechi din viaţa ta

Dar ce facem când trecutul ne împiedică să ne bucurăm de timpul prezent? Schimbarea pe care o dorim nu se mai realizează din cauza emoţiilor negative din urmă. Prospeţimea unei vieţi noi poate fi asigurată prin câţiva paşi.

Pace cu trecutul. Fie că e vorba de viaţa din familia ta sau de relaţiile amoroase încheiate, ai grijă să rezolvi ceea ce te mai afectează emoţional. De ce aveai conflicte cu părinţii sau neînţelegeri cu foştii iubiţi? O metodă de terapie recomandată de specialişti ar fi să-i scrii o scrisoare vechiului tău eu, în care să încerci să-i înţelegi motivele pentru implicarea în astfel de situaţii tensionate, să-i descrii reacţiile, să tragi concluziile, ca abia apoi, împreună, să învăţaţi lecţia de viaţă ce-ţi va folosi în noul început.

Oferă şanse oamenilor. O viaţă petrecută fără încredere în cei din jur e o viaţă izolată, care o să te umple de frustrări. Dacă familia sau fostul partener ţi-a greşit, nu e implicit ca noile persoane din viaţa ta să facă la fel. Dezamăgirile sunt o parte a vieţii şi ştii cum se spune: „De ce ţi-e frică, de-aia nu scapi”. Aşadar, să nu-ţi mai fie!

Ai grijă de respectul de sine. Faptul că nu te apreciezi şi că n-ai încredere în tine n-o să-ţi aducă alături decât oameni care profită de asta, ca să devii dependentă de aparenta lor putere şi stăpânire de sine. Şi se va sădi ideea că nu meriţi ceva mai bun şi n-are rost să te rupi de situaţia ta, oricât de rea ar fi aceasta. Dar, cu cât eşti mai bine emoţional cu tine însăţi, cu atât vor fi şi ceilalţi din jur. Şi astfel vei găsi curajul să faci cele mai potrivite alegeri în viaţă.

Stabileşte ce vrei în continuare. Schimbarea n-o faci pe bucăţi de viaţă, ci va afecta toate aspectele existenţei tale. Hotărăşte-te câtă responsabilitate vrei să-ţi asumi în continuare – fie că e în noua relaţie, fie că e la noul loc de muncă, fie că e vorba de viaţă în general. Şi păstrează-ţi calea, fii consecventă cu tine. Alege ce se potriveşte hotărârii tale şi nu te împovăra cu sarcini inutile. Dacă eşti decisă ca noua relaţie de cuplu, de exemplu, să fie foarte serioasă, nu accepta nimic mai puţin de atât.

Temperează-ţi aşteptările. Precum nu e indicat să întâmpini noua persoană din viaţa ta cu neîncredere şi frustrări, la fel de puţin indicate sunt şi aşteptările exagerate. Paşii mici, dar concreţi sunt cei mai sănătoşi pentru tine acum, când încă te obişnuieşti cu schimbările. Mai încolo, siguranţa de sine tot mai crescută o să-ţi permită să te joci cu aşteptările după bunul tău plac.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *