Politică

„Aș vota un Vaclav Havel. Dar nu avem așa ceva”

Andrei Strâmbeanu, scriitor

E o întrebare foarte grea. Aș vota cu tragere de inimă pentru un președinte din România Mare. Orice altceva, alt guvern, alt președinte, și așa mai departe va face să dureze această harababură din Republica Moldova, această anarhie, această nedreptate, această sărăcie. S-o cheme Maia Sandu sau altcumva, nu va face nimic dacă nu vom fi în cadrul României. Sigur că va trebui totuși să merg la alegeri și să pun o ștampilă. Voi vota pentru un președinte democrat, nu Voronin, Usatâi sau, ferească Dumnezeu, Dodon. Voi vota pentru un unionist. Iată, cum e slab acest Timofti al nostru, dar el totuși știe că este român. Oricât de mult ar spune candidații că vor face dreptate, nu va fi nimic. Dreptatea stă în unirea noastră.

Ion Paladi, interpret de muzică populară

Mai este ceva timp până la alegeri. Voi vota, ca orice cetățean care își face datoria față de această țară. Dar să dau un nume acum chiar nu pot, mai ales știind atmosfera aceasta „frumoasă” din politica noastră moldovenească. Sincer, aș vrea totuși ca o doamnă să fie președintele Republicii Moldova.



Iulian Filip, poet, folclorist

E pentru întâia oară în experiența mea de alegător când recunosc că mai aștept să fiu convins de careva candidat că (vorba întrebării) ar putea fi președintele R .Moldova. Cu cine și de ce aș vota? Mă mai întreb și eu, sperând că la toamnă, mai pe răcoare, voi ști răspunsul.

Ninela Caranfil, actriță

Sunt sigură că nu o să aibă loc alegerile prezidențiale, pentru că… așa, am o intuiție și eu. Sunt așa de bulversată de ceea ce se întâmplă cu toți oamenii politici. Nu… nu m-am gândit chiar să votez pentru o candidatură anume. Dacă ar fi un Vaclav Havel, eu l-aș vota. Mie îmi trebuie un om în primul rând cinstit, un patriot în adevăratul sens al cuvântului, să nu fie cu buzunarele mari. Nu sunt așa candidați. Ne trebuie un unificator al neamului. Cine-i? Care-i? Dacă eu sunt în derută, înseamnă că cetățenii, oamenii de la țară, pur și simplu nu au să vină la votare. Sunt niște mișcări foarte și foarte dubioase care-mi dau de bănuit că totuși alegerea președintelui de către tot poporul nu va avea loc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *