CSI / Rusia

„Așa ne creștem tinerii patrioți”. O fetiță de 9 ani dintr-un oraș rus, pozată când trage la țintă în „ultimul fascist”

La Kislovodsk, oraș cu 130.000 de locuitori din regiunea Stavropol, Caucazul de Nord, de „Ziua Victoriei”, a avut loc un eveniment la care copiii au fost invitați să tragă la țintă într-o păpușă, „efigia unui fascist și a unui ocupant”, a relatat primarul orașului, Evgheni Moiseev, pe canalul său de Telegram. Imaginile au fost preluate de publicația independentă rusă Novaia Gazeta, care a reapărut, în exil, după ce își suspendase apariția, pe 28 martie.

„Ultimul fascist a fost împușcat la Kislovodsk. Păpușa care reprezenta un fascist și ocupant a fost atârnată pe o poartă. Copiii au tras cu o armă cu aer comprimat. Din copilărie, generația noastră tânără ar trebui să cunoască răul lumii, al cărui nume este fascism, nazism, și care astăzi încearcă să revină din nou la suprafață”, a scris primarul Moiseev.

Primarul din Kislovodsk a mai menționat că „orașul crește copii ca patrioți și apărători ai patriei”. În imagini apare o fetiță în haine militare, asistată de un soldat. Ea trage într-o păpușă atârnată cu capul în jos, pe a cărei uniformă se vede o zvastică. Pe perete se distinge simbolul Z, asociat invaziei militare a Rusiei pe teritoriul Ucrainei.

Ulterior, Moiseev a șters postare, dar aceasta a fost salvată și a fost plasată pe portalul Kislovodsk.

Potrivit ziarului Argumente și Fapte, care apare la Stavropol, locuitorii i-au cerut guvernatorului regiunii, Vladimir Vladimirov, să evalueze unul dintre evenimentele festive de la Kislovodsk, în timpul căruia o fată a împușcat „ultimul fascist”.

Autorii campaniei de PR de 9 mai, organizată de „Ziua Victoriei”, sunt acuzați că „prin desenarea unei svastici, au încălcat articolul 20.3, Codul de infracțiuni administrative al Federației Ruse, referitor la propaganda sau demonstrația publică a simbolurilor naziste”.

Majoritatea comentatorilor au fost revoltați că micuții „sunt învățați să tragă în oameni, iar copiii vor deveni cruzi”.

Pe 9 mai, mai mulți copii de grădiniță îmbrăcați în uniforme militare ale armatei ruse au fost puși să defileze, în pregătirea „Zilei Victoriei”. În loc să poarte costume de prințese sau de pirați, cei mici făcuseră din carton machete de tancuri inscripționate cu litera Z și avioane de luptă.

Kiril Martînov, redactorul-șef al noii publicații Novaia Gazeta Europe, cu sediul în Letonia. Pe lângă o nouă pagină de internet, novayagazeta.eu, publicația „din exil” are canal YouTube și Twitter și publică în engleză și germană, pe lângă rusă.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *