CSI / Rusia

(Asasinarea lui Nemţov): Anchetatorii nu pot interoga martori din Cecenia fără acordul lui Kadîrov (FOTO)

De exemplu, „Rosbalt” a aflat că anchetatorii au vorbit cu Alibek Delimhanov, comandantul batalionului „Sever”, unitatea militară a principalului suspect – Zaur Dadaev.

În acelaşi timp, potrivit publicaţiei, care citează o sursă apropiată anchetei, nu a fost foarte uşor pentru procurori să audieze mărturia cecenului. Comandantul „Sever” a fost interogat în calitate de martor abia după intervenţia personală a şefului republicii, Ramzan Kadîrov.

Presa a relatat în timp că, în afară de Dadaev, membru al batalionului „Sever” era şi Beslan Savanov, un alt suspect, care s-a aruncat în aer cu o grenadă în timpul arestării sale în Groznîi, dar şi ruda senatorului din Cecenia Suleiman Geremeev – Ruslan Geremeev, al cărui nume este menţionat în acelaşi caz.

Delimhanov a repetat în general descrierea lui Dadaev pe care a făcut-o şi Kadîrov, vorbind despre foştii săi subordonaţi în termeni de apreciere. Amintim că imediat după arestare, şeful Ceceniei a spus despre principalul suspect că este „un adevărat patriot rus”, iar despre Savanov – „un războinic curajos”.

Deşi ajunşi în Cecenia, anchetatorii nu au putut să-l interogheze pe Ruslan Geremeev. „Rosbalt” susţine că ruda senatorului se află sub pază puternică în satul Djalka din Cecenia – satul natal al familiei deputatului în Duma de Stat Adam Delimhanov, fratele lui Alibek Delimhanov.

Acest Ruslan Geremeev ar fi, potrivit presei ruse, acel Rusik (după alte surse, Ruslik) care ar fi promis să plătească pentru uciderea lui Nemţov 5 milioane de ruble (în altă versiune, 5 milioane de fiecare membru al grupului criminal).

Pentru susţinătorii opoziţiei 7 aprilie este o dată tristă. Se împlinesc 40 de zile de la moartea politicianului rus Boris Nemţov. Dimineaţa, activiştii au început să aducă flori pe Podul Moskvoretki (Podul lui Nemţov) din Moscova, unde în seara zilei de 27 februarie a fost ucis opozantul rus, transmite Otrkritaia Rossia.

La ora 11:00 (ora locală) a început o slujba de pomenire la Biserica din Aleea Clementski, de lângă casa de pe Mălâia Ordinka, unde a trăit Boris Nemţov.

De asemenea, a fost planificată şi o vizitare a cimitirului Troekurov şi depunerea de flori la mormântul lui Nemţov, potrivit lui Ilia Iasin, fostul coleg de partid al politicianului rus asasinat.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *