Actualitate

Asasinat în Rusia. Mașina în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, a explodat în Moscova

Daria Dughina, fiica în vârstă de 30 de ani a ideologului rus Alexandr Dughin, a murit după ce mașina în care se afla a explodat. Sursele de informații rusești spun că, de fapt, ținta ar fi fost tatăl ei, Alexand Dughin, un apropiat al lui Putin, suranumit „creierul lui Putin”, și omul care l-ar fi sfătuit să atace Ucraina.

Mașina a explodat din mers, iar fiica ideologului rus și șoferul acesteia au murit pe loc. Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-o localitate din suburbia Moscovei.

În mașină urma să fie și însuși Alexandr Dughin, care s-a răzgândit pe ultima sută de metri și a urcat într-un alt automobil.

Primele cercetări arată că e vorba despre o bombă artizanală fixată sub automobil.

Aleksandr Dughin este într-o relație foarte apropiată cu liderul de la Kremlin și e cunoscut pentru opiniile sale „antiucrainene”. În vârstă de 60 de ani, ideologul Dughin nu are o poziție oficială în administrația de la Kremlin, dar este foarte des văzut alături de Vladimir Putin. Unii consideră că anumele el este arhitectul invaziei ruse din Ucraina și că îi inoculează ideile sale naționaliste liderului de la Kremlin.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Unde e roscatul de la frontul popular sa-l deplanga? Ceva timp in urma organizau impreuna prin Bucuresti “manifestatii culturale”, impreuna cu aurarii, lingurarii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *