Vedete

Asasinul lui John Lennon avea o listă cu celebrităţi pe care dorea să le ucidă

 Mark Chapman a mărturisit că era hotărât să asasineze o persoană celebră în momentul în care l-a împuşcat mortal pe fostul membru al trupei The Beatles, în faţa apartamentului acestuia din New York, în urmă cu 30 de ani.

"Aveam o listă cu persoane celebre, iar el era în fruntea listei. Dacă nu l-aş fi ucis pe Lennon, aş fi ucis pe altcineva", a declarat Mark Chapman în faţa comisiei de audiere a închisorii în care este încarcerat.

Asasinul lui John Lennon susţine că a uitat precedentele declaraţii ale sale în care afirmase că îl avea în vedere şi pe un alt fost membru al grupului The Beatles, dar şi pe fosta primă doamnă a Statelor Unite, Jackie Kennedy.

Întrebat cum îşi selecta victimele, asasinul a răspuns: "Erau celebri – asta era tot. Nu avea neapărat vreo legătură cu ei. Avea legătură cu mine".

Mark Chapman a spus că l-a ucis pe John Lennon deoarece acesta "părea să fie mai accesibil".

"Am aflat în ce clădire locuieşte şi m-am dus acolo. El nu era chiar aşa de retras ca celelalte persoane", a povestit criminalul în faţa comisiei de eliberare.

Mark Chapman, în vârstă de 55 de ani şi aflat în cel de-al 30-lea an de arest, a explicat cu această ocazie faptul că în acea perioadă avea porniri sinucigaşe, însă şi-a folosit toată furia acumulată pentru a ucide o altă persoană, evitând să se sinucidă.

"În loc să îmi iau propria viaţă, am luat-o pe a altuia", a declarat asasinul, adăugând că John Lennon a fost "mai puţin norocos".

"Am crezut că am o şansă de a fi împuşcat. Nu eram totuşi prea îngrijorat din această cauză", a spus acesta.

El a mărturisit, totodată, că celălalt motiv din spatele acţiunilor sale a fost "notorietatea imediată, faima" – precizând, însă, că în prezent nu consideră că a realizat acest lucru.

"Am crezut că prin asasinarea lui John Lenon voi deveni cineva, dar în locul acestui lucru am devenit un criminal – iar criminalii nu sunt «cineva», sunt doar nişte «nimeni»", a declarat Chapman.

"A fost un act de total egoism. M-am gândit doar la mine şi la ceea ce voiam să devin. Am luat decizie oribilă de a lua viaţa unei fiinţe, din motive egoiste. Nu e deloc ceva cu care să mă mândresc. Nu mă consider celebru. Mă consider josnic şi va trebui să mă împac cu acest lucru", a adăugat asasinul lui John Lennon.

Mark Chapman a declarat că doreşte "să plătească cu închisoarea pentru această crimă pentru atât timp cât va fi necesar – chiar dacă pentru totdeauna", dar că merită să beneficieze de regimul de eliberare condiţionată, deoarece viaţa lui s-a schimbat complet după ce l-a descoperit pe Dumnezeu: "Viaţa mea s-a schimbat cu ajutorul lui Iisus Hristos. El este cu mine. Fără el sunt un nimic".

Asasinul lui John Lennon, Mark David Chapman, va rămâne în continuare în închisoare, cea de-a şasea cerere de eliberare înaintată de acesta autorităţilor fiind refuzată la începutul lunii septembrie.

John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei sale din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu soţia sa, Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări.

Următoarea audiere a lui Chapman în vederea unei posibile eliberări a fost stabilită pentru august 2012.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *