Ultima oră

“Asasinul” Vitalie Proca ajunge din nou în fața instanței

Proca a fost adus în România pe 18 noiembrie 2013, după ce o escortă a Poliţiei Române l-a preluat de la Moscova, aceasta fiind şi prima extrădare a ţării noastre din Rusia.

Moldoveanul Vitalie Proca, de 33 de ani, era urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Pe 11 iunie, Poliţia Română, prin Biroul Naţional Interpol Bucureşti, a fost anunţată de Interpol Moscova cu privire la admiterea extrădării către România a lui Vitalie Proca. Tribunalul Bucureşti — Secţia a II-a penală a emis pe 18 ianuarie 2013 un mandat de arestare preventivă, mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională pe numele acestuia.

Proca este suspectat că la data de 26 noiembrie 2012 a executat mai multe focuri de armă cu pistolul mitralieră AK-47 asupra unui bărbat care îşi parca autoturismul, după care, observând că victima nu a decedat, a coborât din maşină şi folosind pistolul Makarov pe care îl avea asupra sa, a executat mai multe focuri de armă în direcţia victimei. Vitalie Proca a confundat victima cu Puiu Mironescu, ţinta atentatului.

Cu aproximativ un an înaintea faptei săvârşite în România, Proca a comis o tentativă de omor în Londra asupra bancherului rus Gherman Gorbunţov, pe care a încercat să îl omoare în timp ce intra în casă. După comiterea atentatului din Vitan care îl viza pe Puiu Mironescu, Proca a abandonat maşina pe o stradă mai puţin circulată din Capitală, de unde oamenii legii au recuperat-o după câteva săptămâni de la producerea incidentului. Până să fie extrădat în România, o echipă de anchetatori s-a deplasat la Moscova, în perioada 12-16 august, pentru a efectua cercetări în cazul autorului atentatului din cartierul Vitan.

Pe 6 februarie anul trecut, în baza mandatului de urmărire internaţională emis de autorităţile române, Proca a fost depistat şi prins la Moscova.

Sursa: RL.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *