EconomieSocial

ASD: Au început lucrările de reparație capitală a podului din apropierea orașului Cricova

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) anunță că au fost inițiate lucrările de reparație capitală a podului din apropierea orașului Cricova, municipiul Chișinău, care se află pe drumul expres M5. Lucrările vor costa peste 37,7 mln de lei (peste 1,8 mln de euro) și ar urma să fie finalizate în luna martie 2024, transmite MOLDPRES.

Podul face parte din cel mai important și complex nod rutier situat lângă orașul Cricova, pe drumul M5, km 264+790 și asigură traversarea denivelată a bretelei de acces R6 – M1 și a drumului expres M1 Frontiera cu România – Leușeni – Chișinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina.

Durata de exploatare a podului depășește 41 de ani, iar elementele sale constructive au deteriorări. Astfel, în aceste condiții, caracteristicile funcționale ale podului nu corespund cerințelor siguranței circulației rutiere, mai menționează ASD.

Lungimea tronsonului supus reparației constituie 274,58 m, inclusiv rampa de acces până la pod. Totodată, pentru asigurarea înălțimii de liberă trecere pe sub pod, este prevăzută reamenajarea sistemului rutier, pe un sector cu lungimea de 120 m a bretelei de acces R6 – M1, prin coborârea părții carosabile.

Banii necesari pentru lucrările de reparație au fost alocați din Fondul rutier. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *