IT&C

Asistenţă on-line în domeniul prevenirii abuzului faţă de copii în Moldova

Centrul de Resurse al CNPAC oferă acces la informaţii din domeniul violenţei asupra copiilor şi prezintă acte normative, legi, acte internaţionale, studii şi materiale mass media. În plus, vizitatorii au posibilitatea de a discuta pe Forum şi de a adresa online întrebări specialiştilor de la CNPAC. Accesul la informaţii este oferit nu doar prin complexitatea resurselor, ci şi prin faptul că tematica va fi oferită publicului în 2 limbi – română ş rusă.

Printre cei mai doriţi vizitatori ai Centrului de Resurse sunt copiii. Ei sunt ghidaţi de doi prieteni virtuali şi aici vor putea obţine multe cunoştinţe din domeniul deprinderilor de viaţă, vor afla cum să recunoască violenţa, cum să se protejeze de abuz şi cum să comunice eficient. Părinţii găsesc diverse materiale care pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi. Sunt oferite recomandări nu doar părinţilor care au nevoie de sprijin pentru a rupe cercul vicios al violenţei, dar şi părinţilor interesaţi de metode de disciplinare pozitivă a copilului. Profesioniştii responsabili de protecţia copilului şi alţi specialişti care interacţionează cu copiii la locul de muncă, dispun de un suport informaţional pentru o intervenţie reuşită în asistarea copilului-victimă a abuzului; ei pot, de asemenea, concretiza detalii de procedură şi primi consultaţii online.
Numai în anul 2010, Centrul de asistenţă psiho-socială ”Amicul” din Chişinău, specializat în asistenţa copiilor supuşi diverselor forme de abuz, a asistat peste 300 de copii-victime.

Pentru mai multe informaţii despre pagina web, vă rugăm să contactaţi Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii (CNPAC), la nr. de telefon: 75-88-06 sau email: office@cnpac.org.md.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *