Social

Amenzi mai mari pentru șoferii care depășesc viteza de circulație

Joi, 6 iulie, au intrat în vigoare amenzi mai dure pentru șoferii care depășesc viteza de circulație pe drumurile publice și pentru cei care nu acordă prioritate pietonilor sau cicliștilor, transmite MOLDPRES.

Astfel, potrivit modificărilor la Codul contravențional, cea mai mare amendă aplicată va ajunge la 5 mii de lei (250 de euro) și va viza șoferii care vor depăși viteza de circulație cu mai mult de 80 km/h pe respectivul sector de drum. Aceștia vor mai fi privați de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 60 la 90 de zile. Cei care vor depăși viteza cu mai mult de 60 km/h vor achita amenzi de până la 2500 de lei, cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce vehicule pe un termen de la 30 la 45 de zile. În cazul depășirii vitezei de la 10 km/h și până la 60 km/h, amenzile vor varia între 600 și 1800 de lei, cu aplicarea a trei, patru sau cinci puncte de penalizare, în funcție de viteza de circulație.

Depășirea repetată a vitezei în cursul aceluiași an, va fi sancționată cu amendă de până la 10 mii de lei și cu suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe un termen de până la jumătate de an.

Tot astăzi, intră în vigoare amenzi mai aspre pentru neacordarea de prioritate pietonilor sau cicliștilor. În asemenea cazuri, șoferii vor scoate din buzunare până la 1800 de lei, cu aplicarea a cinci puncte de penalizare.

Noile amenzi au fost aprobate de Parlament la începutul lunii martie curent, în contextul mai multor accidente rutiere grave produse în acea perioadă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *