Politică

Astăzi, CSJ decide dacă Dodon se va întoarce în arest. Judecătorii socialistului cer recuzarea unui judecător de caz

Socialistul Igor Dodon va compărea, luni, în fața magistraților de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Asta după ce procurorul anticorupție Petru Iarmaliuc, a depus recurs la CSJ împotriva încheierii instanței privind măsurile preventive aplicate și prelungirea duratei lor. Astfel, ședința a fost programată pentru 28 noiembrie, la ora 15:00, în sala nr. 4 a CSJ, fiind distribuită completului judecătorilor Colegiului Penal al CSJ: Nadejda Toma, Victor Boico și Iurie Diaconu, transmite Realitatea.md.

În același timp, avocații fostului președinte au cerut recuzarea magistratului Vladimir Timofti din completul de judecători de la Curtea Supremă de Justiție, care examinează dosarul în care este vizat Dodon. Solicitarea dată se motivează prin existența de ”circumstanțe care pun la îndoială rezonabilă imparțialitatea judecătorului”. Avocații au indicat că, la ședința din 18 noiembrie, când s-au pronunțat două încheieri în cazul ex-șefului statului, Vladimir Timfoti a pronunțat două opinii separate și ”este vădit orientat împotriva inculpatului prin încălcarea oricăror rigori”, iar în ședințe ”ține partea acuzării și neglijează solicitările legitime ale părții apărării”.

Vă amintim că Igor Dodon a fost reținut la 24 mai, în dosarul denumit generic „Kuliok”. Acesta este acuzat că în 2019 ar fi primit de la fostul lider democrat Vlad Plahotniuc o pungă cu bani pentru finanțarea PSRM. Până nu demult, Dodon s-a aflat în arest preventiv, după care a fost transferat în arest la domiciliu, iar apoi a fost eliberat, cu condiția că nu va părăsi Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *