Justiție

Astăzi, CSM l-a suspendat din funcție pe magistratul Oleg Melniciuc

Astăzi, 24 mai, Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcție pe magistratul Oleg Melniciuc.

Oleg Melniciuc este primul judecător trimis în instanță pentru îmbogățire ilicită. Acesta a fost condamnat în luna septembrie 2021 la șapte ani de închisoare cu executare, într-un penitenciar de tip închis. Decizia a fost luată de Judecătoria Anenii Noi, sediul Varnița, în lipsa lui Melniciuc, dar și a avocaților acestuia.

Dosarul Melniciuc a fost trimis în instanță încă în 2018, fiind primul caz când un magistrat din țara noastră este judecat pentru îmbogățire ilicită. Astfel, procurorii au stabilit că, în perioada 2013-2017, pe când a deținut funcția de judecător și președinte interimar al Judecătoriei Râșcani, Melniciuc a inclus în declarațiile de avere date eronate.

Ulterior, magistratul nu a fost de acord cu hotărârea primei instanțe și a atacat-o la Curtea de Apel Chișinău. Suspendarea s-a din funcție va fi valabilă până la prezentarea hotărârii definitive pe cauza dată, a anunțat președintele CSM.

Amintim că recent Oleg Melniciuc a fost acuzat de hărțuire sexuală. Acesta ar fi avut un comportament indecent în raport cu o tânără. Magistratul a negat faptul că ar fi manifestat un comportament indecent și a declarat că cineva ar încerca să se răzbune.

Sursa: Jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *