Politică

Astăzi, Curtea de Apel Chișinău va decide dacă menține arestul în penitenciar pentru Marina Tauber

Astăzi, 28 iulie, începând cu ora 13:00, Curtea de Apel Chișinău va examina recursul depus de avocați prin care s-a cerut anularea măsurii de arest preventiv, în Penitenciarul nr. 13, pentru deputata partidului „Șor”, Marina Tauber, în dosarul finanțării ilegale a partidului politic „Șor”.

Informația a fost confirmată de către Iulian Balan, avocatul Marinei Tauber, transmite Știri.md.

Vă amintim că la 23 iulie, deputata Marina Tauber a primit 30 de zile de arest preventiv, în Penitenciarul nr. 13, în dosarul finanțării ilegale a partidului din care face parte. Decizia fiind pronunțată de către magistrații Judecătoriei Ciocana.

Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”.

Astfel, potrivit procurorului, există anumite riscuri privind sustragerea de la urmărirea penală, riscuri privind distrugerea probelor și săvârșirii de alte infracțiuni, potrivit TV8.

Marina Tauber a fost reținută pentru 72 de ore, la 21 iulie, iar apoi a fost plasată în izolatorul CNA. Tauber a declarat că nu își recunoaște vina și că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt doar niște presiuni și lupte politice.

Ea a fost reținută după efectuarea mai multor percheziții efectuate de procurorii anticorupție și ofițerii CNA, în cadrul aceluiași dosar. 

Potrivit probelor administrate pe dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

De asemenea, responsabilii spun că, din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.