Actualitate

Astăzi este marcată Ziua Pământului

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Google şi-a modificat, marţi, 22 aprilie, logoul pentru a sărbători Ziua Pământului, astfel că toţi cei care accesează motorul de căutare online pot citi mesajul "transmis" de diferite animale cu ocazia acestei zile.

Astfel, pasărea colibri, gândacul de bălegar, meduza, peştele-balon şi cameleonul "urează o Zi a Pământului fericită!". La un simplu click pe prima imagine apărută pe pagina de deschidere a Google se schimbă logoul şi apar diferite animale care transmit acelaşi mesaj.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *