Politică

Astăzi, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău vor decide soarta lui Dodon

Socialistul Igor Dodon, cercetat penal pentru corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită este așteptat astăzi, 29 august, la Curtea de Apel Chișinău. Începând cu ora 13:00, magistrații vor examina recursul avocaților privind anularea măsurii preventive de arest la domiciliu aplicată în privința lui Dodon, potrivit TV8.

Astfel, ședința urma să aibă loc joi, 25 august, dar a fost amânată la solicitarea apărătorilor lui Igor Dodon. 

Vă amintim că pe 18 august, magistrații Judecătoriei Ciocana au hotărât ca Igor Dodon să mai stea încă 30 de zile în arest la domiciliu.

Aproximativ jumătate de milion de lei și zeci de mii de euro ar fi fost găsite de procurori în cadrul acțiunilor de urmărire penală care a fost desfășurat în privința socialistului Igor Dodon.

În cadrul perchezițiilor desfășurate la rudele lui Dodon, oamenii legii au depistat mai multe obiecte de preț și sume impunătoare de bani.

De asemenea, la casa părintească a fostului lider PSRM din Sadova, pe lângă zecile de mii de lei, procurorii au mai găsit și un plic cu aproximativ 10 mii euro cu înscripția „Pentru PSRM”.

Tot acolo, organele de drept au găsit și o recipisă prin care un oarecare Dumitru S. confirmă că a primit de la soția lui Igor Dodon, Galina, 25 000 de EURO ca „arvună pentru utilaje de bucătărie”.

Totodată, procurorii au descoperit și un set de șah dăruit lui Dodon de fostul șef al Moldtelecom și ex-viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, bănuit de îmbogățire ilicită și stabilit în România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *