Timpul Liber

Astăzi „se deschid plicuri” cu nume câștigătoare

„Se face o pregătire „nebună” pentru această Gală, începând cu a doua jumătate a lunii septembrie anul trecut, când a fost prelucrat regulamentul, în care s-au făcut mici modificări. Numărul membrilor juriului s-a micșorat de la cinci, la trei, iar în cursa Galei UNITEM au intrat cinci spectacolele radiofonice, dintre care au fost nominalizate doar trei”, povestește Rodica Verdeș, consilierul Preşedintelui UNITEM.

Deși teatrele „Spălătorie” și „Eugene Ionesco” au refuzat, din diverse motive, să participe la Gală, în maratonul artiștilor au rămas multe talente care merită atenția noastră. Maeștri ai dramaturgiei din Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, cel Dramatic pentru Tineret „S uliţî roz” (De pe strada Rozelor), teatrul Studio „Geneza Art”, Casa Actorului, teatrele de Păpuşi „Guguţă” și „Licurici”, teatrul Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov”, teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi, teatrul de Dramă şi Comedie „N. S. Aroneţkaia” din Tiraspol, etc. vor afla în curând cine dintre ei sunt vor fi câștigătorii Galei.

Organizatorul ei este Uniunea Teatrală din Moldova, cu sprijinul ministerului Culturii, primăriei municipiului Chişinău, a altor organizaţii, fundaţii, ziare şi reviste, posturi de radio şi tv, întreprinderi şi firme, a altor persoane juridice din ţară şi de peste hotare. Toți ei susţin dezvoltarea artei teatrale și sunt interesați de stimularea creativităţii, susţinerea talentelor, promovarea celor mai bune realizări în arta actorilor, regizorilor scenografilor și coregrafilor din republică şi contribuie financiar la desfăşurare a Galei Premiilor UNITEM.

Juriul de selecție, în componența căruia intră Gheorghe Pietraru, preşedinte al juriului, Maria Madan și Dumitru Crudu, a vizionat, începând cu luna octombrie 2012, spectacolele montate în teatrele profesioniste după Gala precedentă, după care, până la 25 februarie, a propus câte trei nominalizări pentru fiecare premiu al Galei.

Astfel, în această seară, Vlad Ciobanu, preşedinte al juriului, alături de Elfrida Koroliova și Galina Lazarenco, care formează juriul final, vor desemna dintre cei nominalizaţi câștigătorii Premiilor UNITEM. „Invitați speciali vor fi doar din România pentru că este un eveniment mai mult național, fiind vorba de teatrul nostru și este practic unicul eveniment care scoate în evidență tot ce este legat de teatru în Moldova”, explică Rodica Verdeș.

Evenimentul va avea loc la teatrul Național „Mihai Eminescu”, astăzi, 25 martie, cu începere de la ora 17.00.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *