Actualitate

Astăzi se întâlnesc guvernele Moldovei și României

Potrivit ordinii de zi, cele două Executive vor aborda subiecte referitoare la proiecte energetice și de interconectare a sistemelor de transport de gaze naturale, dar și de finalizare a proiectului de reconstrucție a clădirii Parlamentului.

Potrivit unui comunicat al Executivului de la București, membrii celor două guverne vor stabili noile proiecte care vor fi finanțate în baza acestui acord, iar o atenție specială va fi acordată continuării proiectelor de infrastructură în domeniul energetic, pentru asigurarea interconectării sistemelor naționale electrice și de gaze naturale, precum și în domeniul transporturilor, prin proiectarea și realizarea unor noi poduri peste Prut.

Totodată, un subiect important este acordarea țării noastre de către România a unui împrumut rambursabil în valoare de 150 mln euro.

Și Sala cu Orgă, Muzeul de Arte din Chișinău și Teatrul B.P. Hașdeu din Cahul vor fi în vizorul autorităților. Aceștia vor discuta despre perspectivele de reabilitare a acestor obiective culturale.

Un alt punct pe ordinea de zi este procesul de reformă a Armatei Naționale și semnarea unei înțelegeri între ministerele Apărării de la Chișinău și București, privind standardele de modernizare a acesteia.

Pe ordinea de zi mai figurează subiecte ce țin de colaborarea în domeniul protecției mediului, muncii și tineretului și sportului.

Sursa: politics.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *