Cultură

Astăzi va avea loc FESTIVITATEA de închidere a anului Spiridon Vangheli cu spectacole și expoziții

Programul festivităţii include fragmente de spectacole ale teatrului „Licurici” şi teatrului „Guguţă”, colectivului „Micul Prinţ” de la Centrul de Cultură şi Tineret din Criuleni, monologuri inspirate din opera lui Spiridon Vangheli prezentate de elevi de la școala de arte „V. Poleacov” şi liceul „Principesa Natalia Dadiani” din Chişinău, școala primară „Spiridon Vangheli” din Ungheni, o compoziţie muzicală prezentată de formaţia „Voiniceii” şi „Opincuţa Neamului” de la liceul „Onisifor Ghibu” din Chişinău.

De asemenea, vor fi prezentate noile apariţii editoriale semnate de Spiridon Vangheli – volumul „Isprăvile lui Guguţă” şi cartea „Şi eu sunt Guguţă". Expoziţia, organizată cu acest prilej, va include operele maestrului Spiridon Vangheli şi cărţile de referinţă din colecţiile Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, lucrări de artă a copiilor de la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”, mărci poştale dedicate Anului Spiridon Vangheli, monede jubiliare şi comemorative, materiale promoţionale pentru volumul „Isprăvile lui Guguţă”.

Reamintim că, anul 2013 a fost declarat Anul Spiridon Vangheli având în vedere importanța deosebită a operei literare a scriitorului, precum și contribuția la educația tinerei generații, aportul considerabil la dezvoltarea literaturii naționale și universale.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *