CSI / RusiaInternaționalUcraina

„Astfel de decizii vor lovi ca un bumerang”. Reacția nervoasă a Kremlinului după ce SUA au transferat Ucrainei, în premieră, banii confiscați de la un oligarh rus

Kremlinul critică decizia Statelor Unite de a transfera în Ucraina, în premieră, bunurile confiscate ale oligarhului rus Konstantin Malofeyev, susținând că măsura este ilegală și că se va întoarce împotriva Washingtonului, scrie Reuters.

Procurorul general al Statelor Unite, Merrick Garland, a anunţat că a fost finalizat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei.

Statele Unite au „furat” banii, iar astfel de decizii vor „lovi ca un bumerang”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

„Este subminată încrederea investitorilor și a oamenilor de afaceri cu active care sunt într-un fel conectate cu America, iar asta cu siguranță nu poate rămâne fără consecințe pentru Statele Unite”, a amenințat Peskov.

De asemenea, acesta a mai declarat că astfel de măsuri cer un răspuns, fără a spune cum ar putea reacționa Rusia.

„Nu există nicio posibilitate de a contesta decizia printr-un proces în Statele Unite. Nu avem posibilitatea să ne apărăm drepturile în instanță”, susține purtătorul de cuvânt al lui Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *