Actualitate

(ATAC ARMAT LA BĂLȚI – VIDEO) Oraşul este încercuit. Poliția a reținut un SUSPECT

(UPDATE 16.20) Poliţia a reţinut un suspect în cazul atacului armat la două bănci din Bălţi. Bărbatul ar fi sustras aproximativ 4600 de lei. Potrivit martorilor, acesta a reuşit să tragă câteva focuri de armă. Poliţia din Bălţi este în alertă, tot oraşul este încercuit, titrează publika.md

Fostul vicecomisar al capitalei Vladimir Covali: ”Trebuie de înţeles logic evenimentele care au loc în societate. Camere de supraveghere se instalează, însă nu dau ceea ce aşteaptă oamenii. Societatea trebuie să aibă relaţii stabile, instituţii care să apere ordinea publică, să ştie că mişcarea fiecărui om este controlată de poliţişti şi poate fi în orice moment prins. Hoţii se simt liber că nu vor fi prinşi, iar MAI încă nu a ajuns la concluzia că băncile sunt un punct vulnerabil. Băncile ar trebui păzite de instituţii specializate ale statului. Articolul 187 cu privire la jaf, prevede până la 15 ani de închisoare dacă se vor găsi vinovaţi”, titrează publika.md.

Filiala Băncii Sociale şi cea a Eurocredit Bank din cartierul Dacia din oraşul Bălţi au fost atacate persoane neidentificate, scrie adevarul.md. Este vorba de două persoane înarmate care au intrat în acelaşi moment în sediile băncilor amintite, sedii care se află unul lângă celălalt

Reamintim că, cel mai răsunător atac armat a avut loc în data de 30 mai 2014, la un centru comercial din Capitală. Mai mulţi indivizi cu cagule pe cap şi veste antiglonţ au deschis focul din arme automate asupra a doi încasatori. Atacul s-a soldat cu moartea unuia dintre ei, iar atacatorii au furat 1,5 milioane de lei. Cei 4 au fost prinşi la mai bine de o luna de la atac.

Conform ultimelor informaţii jaful a eşuat. Atacatorii au reuşit să fugă de la faţa locului.

Rectorul Institutului de Ştiinţe Penale şi Criminologie Aplicată, Valeriu Bujor: "Nu mă miră că s-a întâmplat la Bălţi. Pe zi ce trece astfel de fapte vor mai avea loc. Persoanele care îşi construiesc aşa afaceri trebuie să investească şi în securitatea ei. Băncile la noi în ţară sunt o ţintă destul de uşoară. Se vorbeşte mult, dar nu se schimbă nimic".

Fostul viceministru de Interne Ghenadie Cosovan: ”Infractorii nu au comis un jaf, ci un atac tâlhăresc. Aceste persoane studiază din timp planurile clădirilor, căile de acces, etc. Nu cred că aceste persoane sunt sărace, astfel de persoane nu îşi permit să cumpere arme. După experienţa statelor europene, astfel de acţiuni sunt desfăşurate de grupări extremiste”.

sursa: publika.md/adevarul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *