Social

Atac asupra unităţii militare din Bălţi

Incidentul a avut loc la miezul nopţii. Tinerii au sărit gardul unităţii militare pe lângă depozitul de armament şi muniţii însă au fost observaţi de santinelă. La somaţia militarilor suspecţii au fugit de la faţa locului.

„A fost o pătrundere neautorizată pe teritoriul brigăzii din Bălţi. Trei persoane au sărit gardul, dar au fost interceptaţi de patrulă. Se vede că în Bălţi nu e tocmai sigur şi linişte precum ne-am dori noi”, a declarat Anatol Şalaru, ministru în exerciţiu al Apărării.

La scurt timp, tinerii au fost reţinuţi de poliţie. Aceştia locuiesc în oraşul Bălţi şi au vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani şi intenţionau să sustragă bunuri din depozitele unităţii. Bănuiţii şi-au recunoscut vina şi riscă până la patru ani de puşcărie. Doi dintre ei sunt anterior judecaţi pentru furturi şi tentativă de omor.

Oamenii legii încearcă acum să afle dacă tinerii au vreo legătură cu gruparea criminală din nordul ţării, reţinută acum două săptămâni. Atunci pe mâna poliţiei au încăput 13 persoane care fi intenţionat să atace mai multe instituţii ale statului, inclusiv unitatea militară din Bălţi, pentru a sustrage de acolo arme şi muniţii.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *