Război

Atac cu rachete asupra Kievului: Ultimele știri privind victimele, răniții și distrugerile raportate

În noaptea de 23 iunie, armata rusă a atacat Kievul cu rachete. Resturi de la o rachetă de apărare antiaeriană doborâtă au lovit o clădire de 25 de etaje din cartierul Solomenskyy din capitală, ucigând două persoane.

Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al administrației militare a orașului Kiev.

“Au fost găsite corpurile a două persoane decedate. Au fost salvate 24 de persoane, dintre care trei au fost deblocate de sub dărâmături și o persoană a fost deblocată din lift. În urma atacului, 11 persoane au fost rănite cu diferite grade de gravitate, dintre care trei au fost spitalizate”, se arată în raport.

Ca urmare a căderii resturilor de rachete s-a produs o prăbușire parțială a clădirii cu mai multe etaje: etajele 16, 17, 18, 19. Se remarcă faptul că etajul 18 a suferit cele mai multe pagube. De asemenea, au existat incendii izolate la etajele respective. Incendiul a fost localizat la ora 04:40 și a fost stins la ora 06:30.

Cel puțin 40 de vehicule parcate în apropierea clădirii au fost avariate. Sunt implicate 90 de persoane și 22 de vehicule ale Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina, inclusiv două unități canine. Psihologii Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului.

Între timp, poliția a declarat că atacul cu rachete inamice a ucis o femeie și o altă persoană a cărei identitate este în curs de stabilire. Serviciul de Securitate al Ucrainei a lansat o procedură penală în temeiul articolului – încălcarea legilor și obiceiurilor de război, combinată cu crimă cu premeditare.

“Forțele de ordine au găsit cadavrul unei femei născute în 1969 lângă o casă și se știe că încă o persoană a murit”, se arată în comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *