ROMÂNIA

Atac la adresa suveranității României – PSD și PNL vor ca judecătorii să nu mai respecte Constituția

Comisia parlamentară pentru legile Justiţiei a finalizat joi dezbaterile la proiectul statutului procurorilor şi judecătorilor, adoptând o serie de amendamente.

Una dintre marile modificări este eliminarea dintre abaterile disciplinare a „nerespectării în mod vădit şi nejustificat a hotărârilor Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, ale Curţii Europene a Drepturilor Omului, a deciziilor Curţii Constituţionale şi a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii ori în dezlegarea unor chestiuni de drept, în acord cu prevederile art. 20 şi art. 148 din Constituţia României, republicată”.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat încă din luna august de ce a eliminat din proiectele Legilor Justiției posibilitatea sancționării disciplinare a judecătorilor pentru nerespectarea deciziilor Curţii Constituționale, în favoarea aplicării unei dispoziții obligatorii a dreptului Uniunii Europene, argumentând că „toate izvoarele de drept cu caracter obligatoriu sunt și rămân obligatorii, iar judecătorul trebuie să aibă deplina libertate și independență în interpretarea, armonizarea, înlăturarea lor (în caz de conflict) și aplicarea lor”.

PSD și PNL pregătesc disoluția României ca stat suveran.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Un titlu de rahat.
    CCR s-a dovedit a fi cea mai nociva institutie a statului roman.
    In jurisdictia internationala atunci cand ai semnat un Acord,Conventie,Tratat, esti obligat in cel mai scurt timp sa aduci legislatia nationala la acel nivel.
    Eu nu sunt jurist dar am ceva studii de Drept International.
    CCR a intervenit prin anumite hotarari dubioase in justitie. Practic a bulversat justitia in dosarele de mare coruptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *