Actualitate

Atac masiv al rușilor în Kiev. O persoană a murit și alte șapte au fost rănite (Foto)

În noaptea de 30 mai, armata rusă a atacat din nou Kievul cu drone. Inamicul a atacat cu 31 de Shaked, dintre care 29 au fost distruse de apărarea aeriană. Aproape toate dronele au fost lovite la periferia capitalei și pe cerul Kievului.

Alerta antiaeriană a durat aproape 3 ore
Serghei Popko, șeful administrației militare de la Kiev, a declarat că inamicul a lansat deja trei atacuri în ultimele 24 de ore. Iar inamicul a continuat să schimbe armele, după un atac combinat rachetă-dronă și apoi balistic, agresorul a folosit exclusiv drone.

“Acest atac aerian extrem, al 17-lea de la începutul lunii, a fost efectuat preliminar exclusiv de către UAV-urile Shahed. Atacul a fost masiv, din direcții diferite, în mai multe valuri. Raidul aerian a durat aproximativ trei ore”, a precizat Popko.

Exploziile au fost auzite în mai multe cartiere ale orașului
În cartierul Goloseevsky din Kiev, dărâmături căzute pe o clădire de apartamente cu mai multe etaje au provocat un incendiu la ultimele două etaje. Mai mult de 20 de persoane au fost evacuate acolo. În districtul Pecherskyy, resturile au avariat mașini. În districtul Darnytskyy, o casă particulară a luat foc în urma căderii de moloz. Mașinile parcate au fost, de asemenea, avariate.

În districtul Dnieprovsky, resturi în flăcări au căzut pe o zonă verde, iar în districtul Podilsky, pe o clădire nerezidențială. În districtul Svyatoshinsky, resturile s-au prăbușit pe teritoriul unei întreprinderi.

În urma atacului rusesc din timpul nopții, o persoană a murit și alte șapte au fost rănite cu diferite grade de gravitate, a declarat KMVA.

“Toate persoanele, cu excepția uneia, au fost înregistrate în districtul Goloseevsky din oraș, unde resturile au lovit o clădire înaltă”, a declarat Serghei Popko.

Trebuie amintit că, în noaptea de 30 mai, resturile căzute de la o dronă rusă doborâtă au provocat un incendiu într-o clădire cu mai multe etaje din cartierul Holosiivskyy din Kiev. Încă de dimineață, în apropierea casei avariate, doi tineri locuitori se întrebau cum au reușit să supraviețuiască.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *