Actualitate

Atac terorist la biserică

Cel puțin cinci persoane au murit și alte 16 au fost rănite, înainte ca teroriștii să fie opriți de către polițiști, relatează Reuters.

Atacul a avut loc în orașul Quetta, aflat la 65 de kilometri de granița cu Afganistanul. Bărbații purtau veste cu explozibili și au deschis focul asupra credincioșilor creștini.

Sarfraz Bugti, ministrul de Interne al provinciei Baluchistan, a precizat că atentatorii au fost opriți de către forțele de ordine lângă intrarea în biserică. Unul dintre atacatori a reușit să detoneze dispozitivul exploziv.

Potrivit polițiștilor, numărul victimelor ar fi fost de ordinul sutelor dacă atentatorii ar fi reușit să pătrundă în lăcașul de cult.

„În interiorul bisericii erau aproape 400 de persoane la slujbă, dar atacatorii nu au putut să intre în serviciu. L-am împușcat mortal pe unul dintre ei, iar celălalt s-a detonat după ce polițiștii l-au rănit”, a declarat șeful poliției locale, Moazzam Jah.

Bisericile creștine din Pakistan sunt adesea vizate de atacuri comise de către grupări extremiste islamiste, astfel că securitatea este mereu la cote maxime. Și comunitatea musulmană șiită Hazara este vizată de atentate, într-o regiune unde musulmanii sunniți sunt majoritari.

Sursa: Cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *