Externe

Atacatorul de la Paris ar fi trecut prin mai multe țări europene, inclusiv România

Polițiștii de la secția antitero a brigăzii criminaliste din Paris încearcă de joi să afle care i-a fost parcursul. Ei i-au cercetat telefonul mobil, în special cartela SIM, cumpărată în Germania și activată toamna trecută, stabilind astfel că Belgacem a sosit în Franța la 24 decembrie 2015 și s-a deplasat de atunci pe direcția Valenciennes-Paris-Marseille.

Poliția judiciară a primit, de asemenea, primele răspunsuri la cererea sa de cooperare judiciară din Elveția, Luxembourg, Germania și din România, țări în care, potrivit unei surse apropiate de anchetă, Belgacem s-a făcut remarcat în ultimii ani prin furturi mărunte și infracțiuni la legislația cu privire la străini, sub diferite identități, după cum relatează Journal du Dimanche.

Potrivit Welt am Sonntag, el ar fi depus o cerere de azil în Germania, unde a și locuit într-un cămin pentru refugiați.

Solicitați de un post de radio tunisian, apropiați ai lui Belgacem stabiliți în regiunea Mahdia susțin că acesta nu aparținea nici unei organizații extremiste. "El se dusese la comisariat pentru pașaportul său", insistă mama lui. "În urmă cu trei, patru zile, el ne-a telefonat pentru a ne cere să-i trimitem extrase din certificatul de naștere", confirmă tatăl său. Ei nu au însă nicio explicație însă pentru jurământul față de Statul Islamic, găsit în buzunarul său, și nici pentru cuțitul de măcelar și misterioasa sacoșă înconjurată de bandă adezivă și echipată cu fir electric, care a determinat un robot de deminare să presupună prezența explozibililor.

Duminică dimineață, ministrul francez de intern Bernard Cazeneuve a afirmat:"Ceea ce știm în prezent este că atacatorul este fără îndoială de origine tunisiană, că numele său este Tarik Belgacem și că ar fi trecut prin mai multe țări din Uniunea Europeană". El a adăugat că acesta nu a avut complice, potrivit le Figaro.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *