Actualitate

ATACUL informatic de la STRANET: Au fost reţinuți doi suspecţi

Operaţiunea de reţinere a avut loc în baza sesizării parvenite din partea companiei StarNet, pe fundalul căreia, Procuratura Generală, a pornit o cauză penală pentru obţinerea accesului ilegal la informaţiile din sistemele informatice de către persoane necunoscute. Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţii si acţiunilor de urmărire penală efectuate într-un regim de urgenţă au fost identificate persoanele suspectate (hakerii) si adresele de domiciliu ale acestora. Suspecţii au fost reţinuţi, iar sistemele informatice aflate în posesie au fost confiscate.

În acelaşi context, Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (Centrul) a emis un comunicat de presă prin care anunţă că s-a autosesizat si a iniţiat verificarea legalităţii prelucrării datelor cu caracter personal si a efectuat un control inopinat la compania StarNet. Ca rezultat, s-a constatat producerea unui incident de securitate la prelucrarea datelor cu caracter personal stocate în sistemele de evidenţă gestionate de către compania indicată. Centrul continuă investigarea cazului.

Totodată, autoritatea naţională de control a prelucrărilor datelor cu caracter personal a dispus încetarea operaţiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal ale subiecţilor vizaţi în informaţia mediatizată obţinută în mod fraudulos de la compania ,,StarNet Soluţii” SRL de către terţi neautorizaţi. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *