ActualitateExterneRăzboi

Atacul iranian cu rachete asupra Israelului este inevitabil

SUA se așteaptă la un atac iranian asupra Israelului și se întreabă mai degrabă “când” decât “dacă”. Nu este încă clar dacă acesta va fi începutul unui nou război în Orientul Mijlociu. Prețul petrolului a continuat să crească în acest context.

Atacurile majore cu rachete sau drone asupra Israelului din partea Iranului sau a forțelor sale proxy sunt inevitabile, potrivit informațiilor obținute de SUA și aliații săi, potrivit Bloomberg.

Țintele unui atac vor fi, probabil, mai degrabă facilitățile militare și guvernamentale israeliene decât cele civile. Atacul ar putea avea loc în zilele următoare, sugerează interlocutorii agenției. Unul dintre ei a precizat că este o chestiune de “când” mai degrabă decât de “dacă”. Serviciile de informații occidentale nu cred că un atac ar veni neapărat din Liban, unde este puternică gruparea pro-iraniană Hezbollah, considerată principala forță de reprezentare a Teheranului.

Nu este încă clar dacă un atac din partea Iranului sau a forțelor pro-iraniene ar declanșa un război mai amplu și mai lung sau dacă ar putea fi stăpânit, a declarat unul dintre interlocutorii agenției. Teheranul nu a lansat încă niciodată un atac împotriva Israelului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *