Internațional

Atacuri cu drone asupra Ucrainei: Londra impune sancțiuni împotriva a 12 comandanţi ai forţelor armate ruse şi responsabili de companii iraniene

Regatul Unit a anunţat astăzi că va adopta sancţiuni împotriva a 12 comandanţi ai forţelor armate ruse şi responsabili de companii iraniene implicaţi în fabricarea de drone, ca represalii la bombardarea de infrastructuri civile în Ucraina, informează AFP și Agerpres.

”Atacurile calculate ale forţelor ruse asupra oraşelor şi civililor nevinovaţi din Ucraina nu vor rămâne fără răspuns”, a declarat ministrul britanic al afacerilor externe James Cleverly, citat într-un comunicat ce detaliază noile sancţiuni.

”Regimul iranian este din ce în ce mai izolat în faţa apelurilor asurzitoare la schimbare din partea propriului popor şi pentru că a încheiat acorduri sordide cu (preşedintele rus Vladimir) Putin, într-o tentativă disperată de a supravieţui”, potrivit ministrului britanic.

Aceste noi sancţiuni britanice vizează 12 comandanţi de unităţi militare ale armatei ruse implicaţi în bombardamente ce au vizat infrastructuri civile în Ucraina, a detaliat Ministerul Afacerilor Externe britanic, relatează AFP.

Estimând că ”dronele de fabricaţie iraniană au jucat un rol central” în atacurile împotriva civililor, de asemenea, Londra a impus sancţiuni împotriva a trei responsabili de companii iraniene care fabrică aceste drone, precum şi a unui responsabil militar care era implicat în aceste activităţi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *