CSI / RusiaInternațional

„Atât Putin, cât și Lukașenko l-au umilit pe Xi”. Cum a desconsiderat președintele rus înțelegerea privind armele nucleare

Decizia președintelui rus de a amplasa arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului reprezintă o desconsiderare a înțelegerii încheiate cu președintele Chinei privind armele nucleare.

Președintele Rusiei a decis staționarea armelor nucleare tactice pe teritoriul Belarusului, la scurt timp după ce ei au convenit că nu vor desfășura capacități nucleare de atac în afara teritoriilor naționale. 

În acest fel, Vladimir Putin a arătat că a desconsiderat înțelegerea încheiată cu președintele Chinei, este de părere fostul ambasador al Statelor Unite în Rusia, Michael McFaul.

„Atât Putin, cât și Lukașenko l-au umilit pe Xi. Amintiți-vă, Luka tocmai a fost tratat cu o vizită de stat elegantă în China. Xi tocmai a fost la Moscova. Nu-mi pot imagina că această decizie e primită bine la Beijing”, a scris McFaul, duminică, pe pagina de Twitter.

Fostul ambasador american a făcut referire la vizita pe care președintele Belarusului din China, unde a discutat cu Xi Jinping despre războiul din Ucraina.

Sursa: Stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. La ruși nu au valoare și nu sînt respectate nicio înțelegere sau tratat ,niciodată ! Xi ți-o-mping cunoaște bine acest aspect, nu dă doi bani pe relațiile cu putină !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *