Economie

Atelier de instruire pentru diaspora din Italia

La atelier  au participat 25 de reprezentanți ai diasporei, a fost organizat în cadrul programului de instruire, oferit de Guvernul Italiei grupului de lucru din Moldova, care a elaborat proiectul de lege privind modificările și completările unor acte legislative în domeniul antreprenoriatului social.

Svetlana Țurcanu, șef-interimar al Direcției politici de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii și comerț al Ministerului Economiei, a menționat că climatul de afaceri în Republica Moldova a devenit mult mai favorabil pentru antreprenori, fiind operate mai multe modificări în legislație, inclusiv și simplificarea procedurilor de înregistrare și gestionare a afacerilor.

Conform analizelor ODIMM, 49 la sută din sursele financiare ale beneficiarilor Programului, investite în economia țării, provin din remitențele moldovenilor aflați în Italia. Totodată peste 35 la sută din toate persoanele instruite în domeniul antreprenorial în anul 2015, doritori sa devină beneficiar al Programului Pare 1+1 au fost din Italia, care este una dintre cele 24 de țări din care vin beneficiarii acestui program.

Ludmila Stihii, șef al Direcției instruire, analiză și inovare din cadrul ODIMM, a prezentat oportunitățile pe care le oferă programele gestionate de organizație pentru doritorii de a-și întemeia o afacere, inclusiv migranții, fiind menționate beneficiile pe care le oferă Programul de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1, care are drept scop mobilizarea resurselor umane şi financiare ale moldovenilor, care muncesc peste hotare, în dezvoltarea economică durabilă a Republicii Moldova.

Programul de Atragere a Remitenţelor în Economie PARE 1+1, are drept scop stimularea investirii economiilor în dezvoltarea afacerilor de către migranţi şi rudelor de gradul I ai acestora. Până la moment, în cadrul programului au fost instruiţi peste 1300 persoane, acordate cca 750 granturi a câte maxim 200 mii lei. Din numărul total de granturi acordate, 30% sunt pentru tineri antreprenori. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *