Actualitate

Atentat asupra unui comisariat din nordul Columbiei. Cinci polițiști au murit, iar alți 41 au fost răniți

Primarul oraşului Barranquilla, Alejandro Char, a afirmat sâmbătă că, „fără nicio îndoială", responsabilitatea acestui act revine organizaţiilor de traficanţi de droguri.

Este unul dintre cele mai grave atentate comise în ultimii ani împotriva forţelor de ordine într-un mare oraş din Columbia. În atacul care a avut loc sâmbătă dimineaţa au fost implicaţi mai mulţi indivizi care aparent au plasat o bombă, activată ulterior de la distanţă, a declarat comandantul poliţiei locale, generalul Mariano Botero.

Potrivit unei surse din cadrul forţelor de ordine, în comisariat se aflau în momentul exploziei 49 de poliţişti: cinci au fost ucişi, iar 41 răniţi. Victimele au vârste între 24 şi 31 de ani.

Unul dintre presupuşii atacatori, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost reţinut, a făcut cunoscut procurorul Nestor Martinez.

„Îl vom pune pe acest individ sub acuzare pentru cinci omucideri şi tentative de omucidere, terorism şi folosirea de explozivi", a precizat el în cursul unei conferinţe de presă.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *