Internațional

(ATENTAT ÎN PAKISTAN) Bilanţul a ajuns la 69 de morţi şi peste 300 de răniţi, cei mai mulţi fiind femei şi copii

Oficialii pakistanezi susţin că 69 de persoane au murit şi peste 300 au fost rănite în urma exploziei din apropierea parcului Gulshan-e-Iqbal, chiar la ieşirea din parc şi la câţiva metri de locurile de joacă ale copiilor.

Parcul de distracţii este un loc popular pentru comunitatea de creştini din oraşul Lahore, unde mulţi dintre aceştia au ieşit pentru a celebra Paştele împreună cu copiii lor.

Mustansar Feroz, un reprezentat al poliţiei locale, a precizat că majoritatea victimelor sunt femei şi copii.

"Când s-a produs explozia, flăcările au fost atât de mari încât au ajuns deasupra copacilor şi am văzut trupuri zburând în aer", a declarat Hasan Imran, un locuitor din zonă în vârstă de 30 de ani, care a ieşit în parcul Gulshan-e-Iqbal pentru o plimbare.

Gruparea Jamaat-ul-Ahrar, o facţiune a mişcării talibanilor, a revendicat atacul sinucigaş din parc.

"Creştinii au fost ţinta (atacului)", a declarat un purtător de cuvânt al facţiunii, Ehsanullah Ehsan.

"Vrem să transmitem premierului Nawaz Sharif mesajul că am pătruns în Lahore", a continuat reprezentantul facţiunii teroriste. Oraşul Lahore, situat în statul Punjab, din estul Pakistanului este locul de naştere al premierului pakistanez Nawaz Sharif.

"Poate să facă ce vrea, dar nu va putea să ne oprească. Atacatorii noştri sinucigaşi vor continua cu aceste atentate", a continuat Ehsan.

Un bilanţ anterior era de 52 de morţi şi 150 de răniţi.

Pakistan, un stat cu o populaţie de 190 de milioane de locuitori, se confruntă cu atacuri violente ale talibanilor, iar Punjab este statul pakistanez cel mai mare şi mai proster din ţară.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *