UE / Nato

Atentate la Bruxelles: La o săptămână de la atacuri, continuă urmărirea principalului suspect, dar și polemicile

Revenirea la normal a activității în capitala belgiană rămâne însă dificilă.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem, ținta a două atacuri sinucigașe pe 22 martie, la ora locală 07:58, urmează să-și testeze marți (29 martie) infrastructurile temporare, cu o simulare de mare amploare, înainte de reluarea parțială a traficului ce ar putea avea loc ‘în cel mai bun caz’ miercuri, a explicat președintele-director general al companiei Brussels Airport, Arnaud Feist.

În cazul rețelei de metrou din Bruxelles, ținta unui atac sinucigaș produs în stația Maelbeek (la numai câteva sute de metri de sediul Comisiei Europene) la o oră după exploziile de la aeroport, circulația rămâne limitată.

Deși cei trei atentatori sinucigași au fost identificați rapid și s-a confirmat o legătură directă cu comandourile grupării Stat Islamic (SI) implicate în atacurile de la Paris din 13 noiembrie, ancheta a cunoscut luni o evoluție neașteptată — justiția, care spera că l-a arestat pe al treilea suspect de la aeroport, l-a eliberat pe Fayçal Cheffou, singurul individ ce fusese inculpat în ancheta privind atentatele din capitala Belgiei.

Potrivit unei surse apropiate acestui dosar, ”anchetatorii au stabilit că (Fayçal Cheffou) nu este bărbatul cu pălărie reperat pe imaginile video alături de doi kamikaze la aeroport și care și-a abandonat valiza-capcană înainte de a fugi”. Așadar, suspectul-cheie este încă în libertate, adaugă agenția de presă franceză.

Atentatele de la Bruxelles au cauzat și rănirea a 340 de persoane, de 20 de naționalități diferite. Luni, 96 dintre ei încă erau spitalizați, dintre care 55 se aflau la terapie intensivă.

În privința celor 35 de persoane decedate, aproape toate identificate, sunt originari din 12 state diferite. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *