Ultima oră

(ATENȚIE) Acordul de Liber Schimb nu înseamnă doar cerințe față de RM, dar și SPRIJIN financiar substanțial pentru producătorii locali

Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș, a anunțat că UE îşi va deschide piaţa pentru aproape toate produsele agroalimentare din țara noastră, cu mici excepţii. „Pentru unele produse, Republica Moldova poate să impună cote şi să controleze cantitatea de produse europene care va intra pe piaţa moldovenească”, a declarat oficialul european.

Dacian Cioloș a mai spus că țara noastră beneficiază de susținerea plenară a Comisiei Europene. „Republica Moldova are tot sprijinul Comisiei Europene, dar este important ca, în această perioadă de emulație pozitivă la Bruxelles, autoritățile să continue eforturile de implementare a reformelor”, a menționat Comisarul European. Totodată, a fost remarcat și faptul că Acordul de Comerț Liber cu UE este unul asimetric și în favoarea Republicii Moldova, concesiile făcute țării noastre fiind fără precedent. 

Șeful Legislativului a salutat organizarea la Chișinău a Conferinţei Miniştrilor Agriculturii ai ţărilor membre UE şi ai ţărilor membre ale Parteneriatului Estic, remarcând importanța simbolică a evenimentului, în contextul relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și UE. Igor Corman a exprimat mulțumiri Comisiei Europene și, personal, Comisarului Dacian Cioloș, pentru sprijinul acordat autorităților în dezvoltarea
agriculturii și a mediului rural.

Dezvoltarea agriculturii și a mediului rural reprezintă una dintre prioritățile noastre. Odată cu semnarea Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului de Liber Schimb, vor apărea mai multe oportunități pentru producătorii locali. De aceea, este important să informăm cetățenii și mediul de afaceri ce presupune Acordul de Liber Schimb cu UE, dar și să le explicăm care sunt avantajele de care se pot bucura”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Oficialii au mai discutat despre accesarea fondurilor ENPARD de către Republica Moldova, cu ajutorul cărora, producătorii locali vor avea posibilitatea să-și consolideze capacitățile pentru a corespunde standardelor și normelor UE, anunță un comunicat al Legislativului.

Sursa: interlic.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *