Lumea

ATENȚIE! Aeroportul din Zagreb, închis din cauza unei greve până vineri seară

Protestul acestora a dus la anularea tuturor zborurilor comerciale, doar urgențele medicale și zborurile avioanelor guvernamentale și ale armatei urmând să fie autorizate.

Potrivit liderilor sindicali, greva a pornit din carza eșecului managementului de a respecta legislația muncii și de a implementa contractele colective de muncă privind obligațiile patronului înainte și după preluarea companiei croate de către consorțiul ZAIC, condus de societatea franceză Aéroports de Paris (ADP).

Angajaţii se tem pentru viitorul lor, în condiţiile în care viitoarea companie, denumită International Zagreb Airport (MZLZ), va înfiinţa şase filiale care vor fi deţinute de ZAIC.

Pierderile directe provocate de grevă sunt estimate la aproximativ 118.000 euro pe zi, menţionează France Presse, care precizează că, în aprilie 2012, ADP a semnat cu guvernul croat un acord prin care i se concesiona dreptul de administrare a aeroportului din Zagreb pentru o perioadă de 30 de ani şi de construcţie a unui nou terminal, investiţie estimată la 230 milioane de euro. Data preluării oficiale a aeroportului din Zagreb de către ZAIC nu a fost încă stabilită.

Sursa: AFP.com
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *