Social

ATENȚIE călători! Procedurile de control la Aeroportul Internațional Chișinău s-au modificat

La Aeroportul Internațional Chișinău au fost operate mai multe modificări privind procedurile de control, conform Serviciului Vamal.

În context, pasagerii sunt îndemnați să ajungă mai devreme acolo și să își creeze rezervă de timp de cel puțin trei ore până la zbor, transmite Realitatea.md.

Inițial, la intrare, sunt scanate bagaje. Urmează înregistrarea, apoi au loc controalele de securitate, astfel încât pasagerii aeronavelor să nu intre în mijloacele de zbor cu obiecte interzise.

Următoarea etapă este autorizarea trecerii frontierei, în baza actelor valabile. După aceste proceduri, pasagerii aleg coridoarele vamale. 

Cel verde înseamnă că nu are nimic de declarat, iar cel roșu – că transportă bunuri ce urmează a fi declarate în formă scrisă, bani în sumă mai mare de 10.000 de euro, obiecte de preț, vestigii culturale sau arme.

Securitatea în incinta Aeroportului Internațional Chișinău a fost sporită după zeci de alerte cu bombă parvenite în această vară. În urma lor, responsabilii au fost nevoiți să evacueze de mai multe ori personalul și pasagerii din terminale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *