Social

ATENȚIE! Începând de astăzi, vor intra în vigoare măsuri suplimentare de securitate în R. Moldova și la frontierele țării

Începând cu joi, 19 octombrie ora 20:00, vor intra în vigoare măsuri suplimentare de securitate în țară și la frontierele Republicii Moldova, în scopul asigurării ordinii și securității publice, securității de frontieră și siguranței cetățenilor.

Activitățile vin în contextul escaladării riscurilor în adresa securității mondiale pe fonul războiului din Israel, a declarațiilor liderilor organizațiilor extremiste adresate comunității internaționale și a menținerii mediului de insecuritate în zona de conflict și situației operative, transmite Știri.md. 

Astfel, intensificarea măsurilor se va face prin creșterea capacităților operaționale, de cooperare și schimb de informații operative între autoritățile de securitate ale statutului, în vederea prevenirii eventualelor tentative de destabilizare a ordinii de drept.

Prin urmare, s-a decis că în incinta aerogării va fi permisă intrarea doar pasagerilor, în baza prezentării biletului și a actului de călătorie. 

De asemenea, accesul prin poarta din mijloc a aerogării va fi sistată, fiind posibilă intrarea în Aeroport prin porțile de acces nr. 1 și nr. 3. Respectiv, pasagerii sunt rugați să se prezinte la Aeroport cu cel puțin trei ore până la zborul rutei planificate. 

La fel, angajații Poliției de Frontieră vor desfășura activități operaționale de intensificare a controlului frontierei de stat și măsurilor de securitate în toate punctele de trecere a frontierei de stat, inclusiv în Aeroportul Internațional Chișinău.

În continuare vor fi implementate acțiuni concrete care au menirea să asigure securitatea cetățenilor și a statului Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Care ma, securitate la frontiere ? Pana unde sunt frontierele RM, pana la Nistru sau pana dupa Transnistria ? Despre ce securitate vorbim, despre ce frontiere vorbim ? Numai prostii debitati si va faceti ca nu intelegeti, ca strutul care baga capul in nisip !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *